Jens är en vardagshjälte, som åker omkring i sin permobil i Morgongåva, gata upp, gata ner och städar upp efter folk som kastar snusdosor, kolapapper, cigarettfimpar och annat. Det är en verksamhet som Jens har ägnat sig åt länge. Om det berättade Aimo Larvia i Morgongåva för K R Lindgren. Det blev startskottet!


Nu ville Lokala partiet uppmärksamma Jens samhällsinsats genom en uppvaktning, som genomfördes i Vittinge församlingshem måndagen den 24/8.

Bland deltagarna fanns förutom Lokala partiets styrelse även Kommunfullmäktiges ordförande, Annika Krispinsson, som fick uppdraget att överlämna en flott bukett blommor, som Lp inhandlat.


Även kulturchefen Joakim Lundin deltog som representant för kommunens tjänstemannakår. Joakim är högste ansvarige tjänsteman för kommunens kulturliv och föreningsverksamhet.

Som representant för Lokala partiets styrelse gav Monica Brode en varm kram till Jens, förutom att hon överlämnade ett vackert diplom, där Lp uttryckte sin uppskattning och varma tack för Jens enastående samhällsinsats.

Arrangören och "värgmästaren"

K R Lindgren samlar sig för överlämning.

Den person som arrangerat hela tillställningen in i minsta detalj var K R Lindgren, partisekreteraren i Lp. Arbetet hade han utfört från sin bostad i Gustavsberg, dit Kurt Richard flyttade i våras. En egenhet som KR har, säger han själv, är att han tycker om spännande och "onödiga saker". Hans hem är översållat av sådant. Den här gången fick han tag på ett par antika värjor i en mörk och dammig antikhandel i Gamla Stan.

"En organisation som bidrog till att hylla Jens är Vittinge byalag, som utformade det vackra diplomet enligt Kurt Richards önskemål och deltog vid tillställningen med fotograf. Kurt Richard hade gärna önskat att någon förening i Morgongåva skulle ha organiserat uppvaktningen. Det är ju ändå i det samhället som det hela utspelar sig. Men det blev inte så. Alltså ingrep Lokala partiet och fick viss uppbackning av Vittinge byalag. Tack Byalaget!!!"

Här får Jens ta emot värjorna för att senare fästa dem på väggen hemma som minne av dagens hyllande tillställning.

Jens Erik Skoglöv i Morgongåva,

blev måndagen den 24/8 2015 uppvaktad och hyllad för sina samhällsinsatser.

Oj, detta var sannerligen ett par stora knivar. Trevligt att få fästa dem på väggen som minne. Det är nog som Kurt Richard säger. De är spännande, men väldigt "onödiga".

Det gör saken så mycket bättre.

Jens Skoglöv och hans föräldrar och farmor, som alla deltog i evenemanget var uppriktigt glada och stolta över uppvaktningen. K R Lindgren menade att det var skönt att få åstadkomma denna lilla hyllning av en person som är en utmärkt representant för det goda samhället när det är som allra bäst.

Vid sidan av tal och presenter bjöds alla på rostbiff, potatisgratäng och övriga tillbehör, samt en mycket god stämning.