Skrotsamlaren Aimo Larvia.


Den här berättelsen skulle kunna betraktas som en försenad fortsättning till artikeln i tidningen Snowrider (nedan) för snart ett år sedan. Den borde dessutom ha ingått eftersom kopplingen blir ganska “gullig”.

Denna finska fana fick jag som belöning av finska staten för att jag var flitig i att samla all slags skrot och skräp. Detta utförde jag dessutom som 7 åring. Insamlingen syftade till att allt material skulle omvandlas till krigsmateriel för nu jävlar skulle ryssarna få på pälsen!


Nu gick det inte riktigt så bra, vilket jag beklagar fortfarande. Vi, familjen, flydde till Sverige och kom så småningom att bli s.k. egen företagare. Kom ganska snart genom också tillfälligheter att få generalagenturer för Valmet-produkterna Lynx och Terri. Valmet var och är ett statsägt företag. Med stor sannolikhet gick bl.a. mitt hopplockade skrot just till Valmet för återanvändning  till nyttigheter för kriget. Denna koppling kom jag inte på förrän för en kort tid sedan efter jag fått denna fana från min syster som för länge sedan åtog sig, förmodligen av nyfikenhet, att gräva igenom arkiv och alla kartonger efter uppdelning av föräldrarnas dödsbo. Det skulle då också förklara att fanan omhändertagits av föräldrarna och sedan fallit i glömska. Synd att jag inte hade denna koppling klar för mig eftersom jag då varit betydligt mera krävande i mina förhandlingar!


Däremot har jag hela tiden haft en bild av marskalk Mannerheim på väggen. Den måste jag erhållit då också. Mannerheim blev ju senare Finlands president vilket även Ike blev i USA.

Skrotsamlarna gick det inte lika bra för och en av dom hamnade till råga på allt i förskingringarnas Morgongåva.

Klicka för hela artikeln om Aimo!Aimo_Larvia.html